REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smetanový chlebíček

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve formě na (biskupský) chlebíček vyskládané vrstvy smetanového krému, dezertním vínem politými piškoty a jahodami, dezert dobře vychlazený v lednici, nakonec ozdobený kelímkem smetany vyšlehaným do tuha a jahodami.


Ingredience:
500 gmascarpone
cca 500 gjahod (nebo jakéhokoliv jiného ovoce)
2 x 200 mlsmetany na šlehání 31 %
200 mldezertního vína
2 lžícetřtinového cukru
cukrářské piškoty
Ostatní:
vhodná forma, například na biskupský chlebíček, potravinářská fólie

Postup:

1. Mascarpone ušleháme s jedním kelímkem smetany a třtinovým cukrem do nadýchaného krému
2. Chlebíčkovou formu (například forma na biskupský chlebíček) vyložíme fólií a na dno dáme nízkou vrstvu krému, vyložíme piškoty, polijeme dezertním vínem, pomalu, aby stihlo vsáknout, zasypeme na plátky krájenými jahodami, vrstvy opakujeme do spotřebování materiálu, horní vrstva by měla být piškotová (nezapomeneme si odložit jahody na ozdobu!)
3. Přetáhneme fólií, zatížíme a necháme v lednici vychladit a uležet, nejlépe přes noc
4. Vyklopíme, ozdobíme druhým kelímkem smetany vyšlehaným do tuha a jahodami.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Jana Šenkyříková

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy