REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smetanové tagliatelle s houbami a pancettou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Taková ta italská klasika, těstoviny servírované prohřáté ve smetanové omáčce, v tomto případě doplněné houbami, pancettou, šalotkou, petrželkou a česnekem.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
1 balenítěstovin tagliatelle
4 hrstičerstvých tvrdších hub nakrájených na plátky
1 hrstpancetty nakrájené na proužky či kostičky
150 mlsmetany 30 % a více
2 ksstroužky česneku nasekané na jemno
1 ksšalotky nasekané na jemno
hladkolistá petrželka nasekaná na jemno
čerstvě mletý černý pepř
olivový olej
parmezán
voda
sůl

Postup:
  1. Těstoviny uvaříme v mírně osolené vodě podle návodu na obalu, tzv. na skus, necháme je okapat
  2. Připravíme si smetanovo-houbovou omáčku; do pánveš s trochou olivového oleje nasypeme nadrobno nakrájený česnek a šalotku, na mírném zdroji tepla restujeme, občas mícháme
  3. Přidáme na proužky či kostičky pokrájenou pancettu, opět vše restujeme, přidáme houby, mírně podlijeme vodou, osolíme, okořeníme pepřem
  4. Teplotu pod pánví zvýšíme, nalijeme smetanu pokojové teploty, přidáme neskanou petržel, zprudka vaříme 3 až 4 minuty do zhoustnutí
  5. Ochutnáme, případně dosolíme a opepříme
  6. V této fázi důkladně okapané těstoviny přidáme do omáčky, promícháme, už jen krátce vše prohřejeme
  7. Jednotlivé porce na talířích servírujeme posypané parmezánem.
Doporučení:

Skvělé jsou takto připravené těstoviny ještě zakápnuté lanýžovým olejem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Mák netradičně v tradičním cukroví

Rohlíčky, pusinky, perníčky…synonyma pro Vánoce, které nechybí snad na žádném vánočním stole. Ale i klasu lze trochu ozvláštnit. Hned budete mít o další druh cukroví víc. Tou tajnou ingrediencí je mák. Vyzkoušejte ten český modrý nebo bílý, který chutí připomíná spíše oříšky.

číst dále ...

OCEAN48 před Vánocemi expanduje do Prahy i dalších velkých měst. V Brně bude opět k dispozici populární FishDrive

Brno, 28. listopadu 2019 – Na štědrovečerní stůl patří ryba. Milovníci tradičního kapra, ale i lidé upřednostňující čerstvé mořské živočichy, si letos přijdou na své. Společnost OCEAN48 specializující se na dovoz ryb z přímořských destinací otevře v předvánočním období ve velkých městech více než třicet stánků s bezkonkurenčním výběrem. V Brně budou moci zákazníci využít službu FishDrive, díky které si předem objednanou rybu vyzvednou bez nutnosti vystoupit ze svého auta.

číst dále ...

Zimní strava musí zahřát – 7 tipů na co si dát v zimě pozor

Žijeme v mírném podnebném pásu, kde je půl roku teplejší a půl roku chladnější počasí. Změny počasí ovlivňují i náš organismus a stejně tak jak mu přizpůsobujeme oblečení v šatníku, musíme přizpůsobit i stravu, která nás zahřeje. Odpovídající stravou pomůžeme našemu tělu ušetřit energii za jeho oteplování a při správném chování v chladných měsících můžeme předejít i nachlazení. Zde je 5 tipů, jak na to.

číst dále ...

Fenomén jménem hranolka

Díky zámořským objevům Kryštofa Kolumba se z Jižní Ameriky dostaly brambory do Evropy – a o pár století později Evropané na oplátku zase přivezli Američanům hranolky… Smažená pochoutka je dnes neodmyslitelnou součástí jídelníčku a znají ji lidé po celém světě.

číst dále ...

Šťastné a veselé? Šťastné a voňavé!

Většina z nás má vánoční svátky spojené se vzpomínkami na dětství a také s vůněmi a chutěmi, které jsou pro tuhle část roku charakteristické. Vůně skořice, vanilky nebo svařeného vína a chuť čerstvě upečeného cukroví či vánočky, na to se mnozí z nás těšíme dlouho dopředu. Pečeme recepty našich maminek a babiček, předáváme si osvědčené rady a zaručené tipy, jak cukroví upéct ještě křehčí a nadýchanější, a nemůžeme se dočkat svátečního hodování.

číst dále ...

9 tipů na luxusní slavnostní pohoštění

Vybrané studené a teplé luxusní předkrmy a chuťovky k slavnostnímu pohoštění vhodné nejen jako součást menu, ale také jako dobroty například k dobrému vínku.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy