REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smetanová omáčka z hub ke grilovanému nebo pečenému masu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Omáčka z na másle restovaných a krátce podušených tvrdých hub s bílým pepřem a drceným kmínem, zjeměná smetanou na vaření.


Ingredience:
200 gtvrdých hub (mražené nebo sušené)
200 mlsmetany na vaření
1 ksvelké cibule
6 lžicoleje
2 lžícemásla
drcený kmín
bílý pepř
sůl

Postup:

1. Houby (žampiony, hříbky) dusíme s kmínem na másle do změknutí
2. Občas lehce podlijeme vodou (nebo vývarem)
3. Přilijeme smetanu, zredukujeme omáčku tak, aby lehce zhoustla 4. Cibulku nakrájíme na půlměsíčky a osmahneme ji na oleji do zlatova
5. Omáčku podáváme posypanou smaženou cibulkou, případně jen sekanou petrželkou.

Doporučení:

Omáčka je výborná nejen k masu, ale i k samotné rýži či bramborům nebo těstovinám.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy