Omáčka z na másle restovaných a krátce podušených tvrdých hub s bílým pepřem a drceným kmínem, zjeměná smetanou na vaření.
Ingredience:
200 g | tvrdých hub (mražené nebo sušené) |
200 ml | smetany na vaření |
1 ks | velké cibule |
6 lžic | oleje |
2 lžíce | másla |
drcený kmín | |
bílý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Houby (žampiony, hříbky) dusíme s kmínem na másle do změknutí
2. Občas lehce podlijeme vodou (nebo vývarem)
3. Přilijeme smetanu, zredukujeme omáčku tak, aby lehce zhoustla 4. Cibulku nakrájíme na půlměsíčky a osmahneme ji na oleji do zlatova
5. Omáčku podáváme posypanou smaženou cibulkou, případně jen sekanou petrželkou.
Omáčka je výborná nejen k masu, ale i k samotné rýži či bramborům nebo těstovinám.