REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smetanová houbová omáčka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hustá omáčka z podušených hub a smetany.


Ingredience:
800 ghříbků
250 mlkysané smetany
200 mlšlehačky
6 lžichladké mouky
2 lžícemásla
4 kskuliček nového koření
1 ksbobkového listu
ocet na dochucení
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Houby očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky
2. V kastrole rozpustíme máslo, vsypeme houby, osmahneme, osolíme, zalijeme vodou, aby byly potopené, přidáme bobkový list, nové koření a vaříme asi 5-10 minut
3. V kysané smetaně rozkvedláme hladkou mouku, podle potřeby přidáme vodu, směs přilijeme za stálého míchání k houbám, pořádně rozmícháme a uvedeme k varu, pak přilijeme šlehačku a vaříme na mírném ohni asi 15-20 minut 4. Nakonec podle chuti osolíme, opepříme a ochutíme octem (ocet raději necháme přejít varem, aby se smetana nesrazila a potom ho postupně vmícháme podle chuti do omáčky).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy