REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smetanová houbovka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hustější smetanová omáčka plná hub, skvělá k různě upraveným masům, ale i samotná, servírovaná například s vařenými brambory, hoskovým knedlíkem nebo těstvinami.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
250-300 ghřibů
80 gmásla
200 mlsladké smetany
100 mlzakysané smetany
1 vrchovatá lžícehladké mouky
1 dclhovězího vývaru
pár kapek octa
drcený kmín

Postup:
  1. Houby očistíme, opláchneme, necháme důkladně okapat, pak je nakrájíme na plátky
  2. Do pánve hodíme máslo, necháme ho rozpustit
  3. Na rozehřátém másle orestujeme nakrájené houby, dochutíme je kmínem, pak je přiklopíme, až pustí šťávu, zalijeme je vývarem, chvíli povaříme
  4. Přidáme obě smetany ve kterých jsme důkladně rozkvedlali mouku a provaříme 20 minut
  5. Nakonec omáčku dochutíme octem a solí, zamícháme, sundáme ze zdroje tepla a nejlépe ihned podáváme.
Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy