REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Směs z hovězího masa, rýžových nudlí a hub

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované nudličky hovězí roštěné opečené s rýžovými nudlemi, paprikou, brokolicí a houbami.


Ingredience:
600 ghovězí roštěné
350 grýžových nudlí
200 gbrokolice
150 ghub šiitaké
4 lžíceoleje
250 mlvývaru
2 ksbarevných paprik
mletý pepř
sůl
Na marinádu:
2 lžícesójové omáčky
1 lžíceoleje
1 lžičkaškrobu
1/2 lžičky soli
špetka chilli koření

Postup:

1. Očištěné maso nakrájíme přes vlákno na tenké nudličky, dlouhé asi 7 cm
2. Do misky dáme sójovou omáčku, škrob, sůl, špetku chilli koření, lžíci oleje, vše dobře promícháme, přidáme nakrájené maso a necháme v chladu marinovat nejméně 3 hodiny, klidně i přes noc
3. Mezitím brokolici rozebereme na malé růžičky, uvaříme ve vroucí osolené vodě asi 8 minut, pak ihned ochladíme pod studenou vodou a necháme okapat
4. Rýžové nudle spaříme ve vroucí vodě, slijeme, očištěné papriky nakrájíme na nudličky a očištěné houby na menší kousky
5. Ve wok pánvi na rozehřátém oleji opečeme za stálého obracení naložené nudličky hovězího masa (asi 2 minuty), přidáme nakrájené papriky, houby, brokolici a vše orestujeme
6. Nakonec do pánve vložíme spařené rýžové nudle, zalijeme vývarem, vše zlehka promícháme, dochutíme solí, pepřem, směs ještě asi 3 minuty povaříme a pak ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších receptů z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz najdete pěkně na jednom místě, stačí kliknout na nadpis nebo fotku v tomto příspěvku! Přejeme vám velkou pohodu strávenou ve vašich provoněných kuchyních při přípravě úžasných voňavých vánočních dobrot třeba právě podle našich vyzkoušených receptů.

číst dále ...

Vykouzlete sněhové aranžmá s pomocí kokosových kuliček

Každoroční obavy z Vánoc strávených na blátě můžete letos hodit za hlavu. Správnou zimní atmosféru totiž letos vykouzlíte díky lahodným kokosovým kuličkám. Stačí je dekorovat nebesky modrým nebo perleťovým posypem a doplnit sněhově bílým slavnostním aranžmá.

číst dále ...

Sladké vánoční moučníky a dezerty z celého světa

Na žádné slavnostně prostřené vánoční tabuli nesmí chybět sladký moučník, či dezert. Všude tam, kde se vánoce slaví, se právě na tyto svátky připravují tradiční sladké pokrmy s dlouhou historií. Oblast od oblasti, stát od státu, každý národ má ten svůj slavný vánoční dezert.

číst dále ...

Gorgonzola. Sýr pro opravdové gurmány

Gorgonzola je slámově bílý sýr, jehož zelené skvrny jsou výsledkem procesu zvaného mramorování, tedy tvorba plísní. Má krémovou, vláčnou strukturu a nezaměnitelnou vůni s výraznou a pro něj typickou chutí. Typ „dolce“ je lehce štiplavý, naopak Gorgonzola „piccante“ je velmi pikantní, má intenzivní mramorování a je více drobivá. Oba druhy se vyrábějí z pasterizovaného mléka, ke kterému se přidávají mléčné kultury a vybrané druhy plísní, které pak dají vzniknout typickému žilkování. Zrání tohoto sýra trvá alespoň 50 dní u typu „dolce“ a více než 80 dní u typu „piccante“.

číst dále ...

Máslo, které je zážitkem

Máslo patří mezi potraviny, které v moderní době prošly obdobím zatracování díky mnohým módním přístupům ke stravování. Různé vyhraněné trendy však naštěstí vždy vystřídá nadčasový přístup k výživě, který nám napovídá, abychom mysleli na moudrost předků a poslouchali své tělo. Renesance másla jako potraviny nejen prospěšné, ale také nepostradatelné pro mnohé gurmánské zážitky, na sebe nenechala dlouho čekat. Zásluhu na tom mají také špičkové produkty, které nijak neslevují ze své kvality – mezi ně patří i výběrové máslo Burro Superiore Fratelli Brazzale s 84 % tuku.

číst dále ...

Rambutan. Nejcennější ovoce jihovýchodní Asie

Na první pohled vypadá jako mořský ježek, hned na ten druhý jako oblíbené liči, chutná jako ananas, anebo trošku jako meruňka. Ctěné jméno tohoto ovocného plodu je rambutan. Nejcennější ovoce jihovýchodní Asie. Proč? Protože se využívá nejen ke konzumaci, ale i k výrobě kosmetiky, oleje a mnoho dalšího.

číst dále ...

5 rad, jak na medové cukroví

Zdravější, chutnější, vláčnější. Upečte si takové cukroví letos i vy. Stačí jen použít, stejně jako naši předci dlouhá staletí před námi, místo cukru med a držet se osvědčených rad. Zlatý dar přírody totiž při správném zacházení dokáže divy a zachová si i své zdraví prospěšné látky.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy