REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Směs z hovězího masa, rýžových nudlí a hub

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované nudličky hovězí roštěné opečené s rýžovými nudlemi, paprikou, brokolicí a houbami.


Ingredience:
600 ghovězí roštěné
350 grýžových nudlí
200 gbrokolice
150 ghub šiitaké
4 lžíceoleje
250 mlvývaru
2 ksbarevných paprik
mletý pepř
sůl
Na marinádu:
2 lžícesójové omáčky
1 lžíceoleje
1 lžičkaškrobu
1/2 lžičky soli
špetka chilli koření

Postup:

1. Očištěné maso nakrájíme přes vlákno na tenké nudličky, dlouhé asi 7 cm
2. Do misky dáme sójovou omáčku, škrob, sůl, špetku chilli koření, lžíci oleje, vše dobře promícháme, přidáme nakrájené maso a necháme v chladu marinovat nejméně 3 hodiny, klidně i přes noc
3. Mezitím brokolici rozebereme na malé růžičky, uvaříme ve vroucí osolené vodě asi 8 minut, pak ihned ochladíme pod studenou vodou a necháme okapat
4. Rýžové nudle spaříme ve vroucí vodě, slijeme, očištěné papriky nakrájíme na nudličky a očištěné houby na menší kousky
5. Ve wok pánvi na rozehřátém oleji opečeme za stálého obracení naložené nudličky hovězího masa (asi 2 minuty), přidáme nakrájené papriky, houby, brokolici a vše orestujeme
6. Nakonec do pánve vložíme spařené rýžové nudle, zalijeme vývarem, vše zlehka promícháme, dochutíme solí, pepřem, směs ještě asi 3 minuty povaříme a pak ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Vybíráme gril na zahradu – jaký to bude?

Sluníčko už na nás z oblohy sem tam vykoukne a polechtá nás svými paprsky. Zima brzy skončí, vystřídá jí jaro a my se ani nenadějeme a nastane čas letních párty, zahradních grilovaček, koupání v bazénu a dalších radovánek. Plánujete si letos konečně splnit sen a svůj starý gril vyměnit za nový? Poradíme vám, jak na to!

číst dále ...

Tajemství zrádných dresinků

Léto má většina z nás z pohledu jídelníčku spojené s grilováním a lehkými saláty. Grilované maso a spousta zeleniny jsou symbolem zdravé kuchyně. Přesto konzumaci takových jídel často doprovází nepřítel v podobě neviditelných kalorií, který může ze zdánlivě „neškodného jídla“ udělat kalorickou bombu. Tím skrytým problémem jsou energeticky vydatné zálivky či dresinky.

číst dále ...

Thomas Henry vyhrál prestižní ocenění

Thomas Henry se řadí mezi oblíbené, a hlavně kvalitní toniky a limonády. Díky tomu se skvěle hodí jako doplněk k alkoholickým nápojům a společně tak vytvářejí výjimečné drinky. Nyní byl Thomas Henry oceněn jako vítěz v druhém ročníku soutěže Tonic & Mixer Masters.

číst dále ...

Nebojte se experimentovat a propadněte kouzlu studených polévek!

Léto v plném proudu, venkovní teploty stoupají a s nimi i chuť na nejrůznější osvěžující dobroty. Dejte sbohem předsudkům a nechte se inspirovat trendem posledních let, kterým jsou studené polévky. Můžete si je dopřát v podobě lehkého, ale výživného obědu nebo jednoduché večeře. Vyzkoušejte třeba naše tipy, uvidíte, že si vás tahle pochoutka rychle získá!

číst dále ...

Povinná výbava do letních dnů! Vsaďte na domácí ledové osvěžení

Nedáte během léta dopustit na nejrůznější zmrzliny nebo nanuky, které nejenže skvěle chutnají, ale zároveň dokonale zchladí a osvěží? I když nám obchody nabízejí nepřeberné množství různých druhů i příchutí, domácí přípravě se zkrátka nic nevyrovná. Vyzkoušejte naše tipy a dopřejte si originální dobroty, které si zamilují ve vaší rodině všichni od nejmladších po nejstarší.

číst dále ...

Mangold – ideální zelenina do dietního jídelníčku

Mangold je listová zelenina chutí i vzhledem podobná špenátu. V obchodech se neobjevuje úplně běžně a je to škoda. Je totiž velmi lahodný a plný zdraví. Navíc má intenzivnější chuť než špenát a jeho barevné řapíky se dají využít podobně jako oblíbený chřest. Je nízkokalorický. Pokud hubnete, neměl by ve vašem jídelníčku chybět.

číst dále ...

JACOBS. Dobrá káva potěší vždy… i táty

Proč slavit Den otců? Aby to tátům nebylo líto! Slaví se třetí neděli v červnu a letos vychází na devatenáctého. Pokud už nejste ve věku, kdy budete malovat přáníčko, nebo dárek vyrábět ručně, můžete mu přinést třeba kvalitní kávu, nejlépe vhodnou na espresso, protože to prý pánové pijí nejvíce.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy