REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Směs z hovězího masa, rýžových nudlí a hub

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované nudličky hovězí roštěné opečené s rýžovými nudlemi, paprikou, brokolicí a houbami.


Ingredience:
600 ghovězí roštěné
350 grýžových nudlí
200 gbrokolice
150 ghub šiitaké
4 lžíceoleje
250 mlvývaru
2 ksbarevných paprik
mletý pepř
sůl
Na marinádu:
2 lžícesójové omáčky
1 lžíceoleje
1 lžičkaškrobu
1/2 lžičky soli
špetka chilli koření

Postup:

1. Očištěné maso nakrájíme přes vlákno na tenké nudličky, dlouhé asi 7 cm
2. Do misky dáme sójovou omáčku, škrob, sůl, špetku chilli koření, lžíci oleje, vše dobře promícháme, přidáme nakrájené maso a necháme v chladu marinovat nejméně 3 hodiny, klidně i přes noc
3. Mezitím brokolici rozebereme na malé růžičky, uvaříme ve vroucí osolené vodě asi 8 minut, pak ihned ochladíme pod studenou vodou a necháme okapat
4. Rýžové nudle spaříme ve vroucí vodě, slijeme, očištěné papriky nakrájíme na nudličky a očištěné houby na menší kousky
5. Ve wok pánvi na rozehřátém oleji opečeme za stálého obracení naložené nudličky hovězího masa (asi 2 minuty), přidáme nakrájené papriky, houby, brokolici a vše orestujeme
6. Nakonec do pánve vložíme spařené rýžové nudle, zalijeme vývarem, vše zlehka promícháme, dochutíme solí, pepřem, směs ještě asi 3 minuty povaříme a pak ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy