Marinované nudličky hovězí roštěné opečené s rýžovými nudlemi, paprikou, brokolicí a houbami.
Ingredience:
600 g | hovězí roštěné |
350 g | rýžových nudlí |
200 g | brokolice |
150 g | hub šiitaké |
4 lžíce | oleje |
250 ml | vývaru |
2 ks | barevných paprik |
mletý pepř | |
sůl | |
Na marinádu: | |
2 lžíce | sójové omáčky |
1 lžíce | oleje |
1 lžička | škrobu |
1/2 lžičky | soli |
špetka chilli koření |
Postup:
1. Očištěné maso nakrájíme přes vlákno na tenké nudličky, dlouhé asi 7 cm
2. Do misky dáme sójovou omáčku, škrob, sůl, špetku chilli koření, lžíci oleje, vše dobře promícháme, přidáme nakrájené maso a necháme v chladu marinovat nejméně 3 hodiny, klidně i přes noc
3. Mezitím brokolici rozebereme na malé růžičky, uvaříme ve vroucí osolené vodě asi 8 minut, pak ihned ochladíme pod studenou vodou a necháme okapat
4. Rýžové nudle spaříme ve vroucí vodě, slijeme, očištěné papriky nakrájíme na nudličky a očištěné houby na menší kousky
5. Ve wok pánvi na rozehřátém oleji opečeme za stálého obracení naložené nudličky hovězího masa (asi 2 minuty), přidáme nakrájené papriky, houby, brokolici a vše orestujeme
6. Nakonec do pánve vložíme spařené rýžové nudle, zalijeme vývarem, vše zlehka promícháme, dochutíme solí, pepřem, směs ještě asi 3 minuty povaříme a pak ihned podáváme.