REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažený tuřín plněný mletým masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Povařené plátky tuřínu, okapané obložené mletým masem, po dvou (jako sendvič) obalené v klasickém trojobalu a usmažené dozlatova.


Ingredience:
500 gtuřínu
200 gmletého masa
2 ksvejce
hladká mouka
mletého masa
mléko
voda
pepř
olej
sůl
párátka na zajištění

Postup:

1. Oloupaný tuřín uvaříme v mírně osolené vodě do měkka
2. Uvařený tuřín necháme vychladnout, pak ho nakrájíme na 5 mm silné plátky
3. Plátky tuřínu potřeme mletým masem, osolíme, opepříme a přikryjeme druhým plátkem tuřínu a na 3 místech spíchneme párátky
4. Plněné plátky obalíme v klasickém trojobalu, hladké mouce, s mlékem rozšlehaných vejcích a ve strouhance
5. Smažíme na rozpáleném oleji, z obou stran, dozlatova
6. Podáváme s vařenými brambory a tatarskou omáčkou nebo dresinkem podle chuti.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy