REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažený řízek z bezu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jednou v roce, když nám kvete bez, máme možnost si utrhnout jeho květy, obalit je v těstíčku a servírovat jako zdravý, ne zrovna obvyklý pokrm.


Ingredience:
trsy bezového květu
3 ksvajec
1,5 dclsvětlého piva
1 kskypřicího prášku
špetka vegety
špetka soli
olej na smažení

Postup:

1. Bezové květy pečlivě omyjeme a necháme oschnout
2. Oddělíme bílky od žloutků
3. Žloutky ušleháme s pivem a špetkou vegety 4. Vyšleháme tuhý sníh z bílků
5. Do směsi žloutků s pivem postupně vmícháme hladkou mouku s trochou kypřicího prášku (množství mouky dáme tolik, aby směs nebyla ani příliš řídká ani příliš hustá)
6. Nakonec zlehka zapracujeme bílkový sníh
7. Dle chuti směs ještě dosolíme
8. Jednotlivé trsy květů pak namáčíme v těstíčku a ihned zprudka osmažíme na oleji
9. Jakmile jsou bezové řízky dozlatova osmažené, vytáhneme je, odložíme na ubrousek a každému ustřihneme hlavní stopku.

Doporučení:

Příloha: Bramborová kaše např. se zeleninovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy