REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažený sýr plněný rybím masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky tvrdého sýra proložené plátky uzené, pečené nebo vařené ryby, obalené, usmažené dozlatova.


Ingredience:
500 gtvrdého sýra, nejlépe ementálu
200 gplátků vařené, uzené nebo pečené ryby (např. uzeného lososa)
olej
sůl
Na obalení:
100 gjemné strouhanky
80 ghladké mouky
2 ksvejce
sůl

Postup:

1. Tvrdý sýr zbavíme případné kůrky, nakrájíme na slabší plátky, silné asi 3 mm
2. Na jeden plátek sýra položíme plátek ryby, ten osolíme a překryjeme druhým plátkem sýra, kolem dokola přimáčkneme okraje sýrů k sobě, postup opakujeme
3. Naplněné plátky obalíme v mouce, namáčíme do rozšlehaných, mírně osolených vajíček a obalíme v jemné strouhance
4. Připravené sýry vkládáme do rozehřátého tuku a smažíme je po obou stranách dozlatova.

Doporučení:

Příloha: pečivo, vařené brambory, tatarská nebo pažitková omáčka v omáčníku, hlávkový salát …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy