Plátky tvrdého sýra potřené paštikovou směsí, přitisknuté k sobě, obalené a usmažené dozlatova.
Ingredience:
500 g | tvrdého sýra, nejlépe ementálu |
200 g | játrové paštiky |
70 g | smetany |
olej | |
sůl | |
Na obalení: | |
100 g | jemné strouhanky |
80 g | hladké mouky |
2 ks | vejce |
sůl |
Postup:
1. Tvrdý sýr zbavíme případné kůrky, nakrájíme na slabší plátky, silné asi 3 mm
2. Paštiku utřeme se smetanou a trochou soli
3. Jeden plátek sýra potřeme paštikovým krémem, překryjeme druhým plátkem sýra a kolem dokola přimáčkneme okraje sýrů k sobě, postup opakujeme
4. Naplněné plátky obalíme v mouce, namáčíme do rozšlehaných, mírně osolených vajíček a obalíme v jemné strouhance
5. Připravené sýry vkládáme do rozehřátého tuku a smažíme je po obou stranách dozlatova.
Příloha: pečivo, vařené brambory, dušená zelenina, salát ze syrové zeleniny …