REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažený sýr plněný paštikou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky tvrdého sýra potřené paštikovou směsí, přitisknuté k sobě, obalené a usmažené dozlatova.


Ingredience:
500 gtvrdého sýra, nejlépe ementálu
200 gjátrové paštiky
70 gsmetany
olej
sůl
Na obalení:
100 gjemné strouhanky
80 ghladké mouky
2 ksvejce
sůl

Postup:

1. Tvrdý sýr zbavíme případné kůrky, nakrájíme na slabší plátky, silné asi 3 mm
2. Paštiku utřeme se smetanou a trochou soli
3. Jeden plátek sýra potřeme paštikovým krémem, překryjeme druhým plátkem sýra a kolem dokola přimáčkneme okraje sýrů k sobě, postup opakujeme
4. Naplněné plátky obalíme v mouce, namáčíme do rozšlehaných, mírně osolených vajíček a obalíme v jemné strouhance
5. Připravené sýry vkládáme do rozehřátého tuku a smažíme je po obou stranách dozlatova.

Doporučení:

Příloha: pečivo, vařené brambory, dušená zelenina, salát ze syrové zeleniny …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy