Smažené plátky sýra obalené v mouce, vejcích a pepřové strouhance, podávané s jogurtovou omáčkou.
Ingredience:
400 g | feta sýru |
2 lžíce | másla |
Na obalení: | |
4 lžíce | hladké mouky |
4 lžíce | strouhanky |
2 lžíce | hrubě namletého pepře |
2 ks | vajec |
Na jogurtovou omáčku: | |
150 g | bílého jogurtu |
125 g | zakysané smetany |
1 ks | stroužku česneku |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Smísíme strouhanku s hrubě namletým pepřem
2. Sýr nakrájíme na plátky, obalíme postupně v hladké mouce, v rozšlehaných vejcích a nakonec v pepřové strouhance
3. Pak v pánvi na rozehřátém másle velmi pomalu, asi tak 5 minut z každé strany plátky sýru usmažíme
4. Mezitím v misce smícháme jogurt se zakysanou smetanou, přidáme oloupaný utřený stroužek česneku, osolíme, opepříme a promícháme
5. Před servírováním sýrové řízky přelijeme jogurtovou omáčkou, ozdobíme listem salátu, rajčetem a podáváme s bílým pečivem.