Plátky tvrdého sýra proložené šunkou nebo uzeným masem, obalené v trojobalu a usmažené dozlatova.
Ingredience:
Rozpis na 5 porcí: | |
500 g | tvrdého sýra, nejlépe ementálu |
200 g | plátků šunky nebo libového uzeného masa |
olej | |
sůl | |
Na obalení: | |
100 g | jemné strouhanky |
80 g | hladké mouky |
2 ks | vejce |
sůl |
Postup:
1. Tvrdý sýr zbavíme případné kůrky, nakrájíme na slabší plátky, silné asi 3 mm
2. Na jeden plátek sýra položíme plátek šunky menší asi o 5 mm a překryjeme druhým plátkem sýra, kolem dokola přimáčkneme okraje sýrů k sobě, postup opakujeme
3. Naplněné plátky obalíme v mouce, namáčíme do rozšlehaných, mírně osolených vajíček a obalíme v jemné strouhance
4. Připravené sýry vkládáme do rozehřátého tuku a smažíme je po obou stranách dozlatova
5. Podáváme ihned po dohotovení nejlépe na teplých předehřátých talířcích, zdobíme jemně nakrájenými odkojky šunky a případně i nasekanou petrželkou.
Příloha: vařené brambory, tatarská omáčka v omáčníku, dušený špenát, hlávkový salát …