REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažený sýr plněný šunkou nebo uzeným masem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky tvrdého sýra proložené šunkou nebo uzeným masem, obalené v trojobalu a usmažené dozlatova.


Ingredience:
Rozpis na 5 porcí:
500 gtvrdého sýra, nejlépe ementálu
200 gplátků šunky nebo libového uzeného masa
olej
sůl
Na obalení:
100 gjemné strouhanky
80 ghladké mouky
2 ksvejce
sůl

Postup:

1. Tvrdý sýr zbavíme případné kůrky, nakrájíme na slabší plátky, silné asi 3 mm
2. Na jeden plátek sýra položíme plátek šunky menší asi o 5 mm a překryjeme druhým plátkem sýra, kolem dokola přimáčkneme okraje sýrů k sobě, postup opakujeme
3. Naplněné plátky obalíme v mouce, namáčíme do rozšlehaných, mírně osolených vajíček a obalíme v jemné strouhance
4. Připravené sýry vkládáme do rozehřátého tuku a smažíme je po obou stranách dozlatova
5. Podáváme ihned po dohotovení nejlépe na teplých předehřátých talířcích, zdobíme jemně nakrájenými odkojky šunky a případně i nasekanou petrželkou.

Doporučení:

Příloha: vařené brambory, tatarská omáčka v omáčníku, dušený špenát, hlávkový salát …

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy