REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažený mozeček

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na plátky nakrájené vepřové mozečky obalené v trojobalu a usmažené dozlatova.


Ingredience:
3 ksvepřové mozečky
2 ksvejce
trochu mléka
hladká mouka
strouhaka
olej na smažení
sůl

Postup:

1. Mozečky vložíme do kulatého cedníku a prolijeme je horkou vodou a hned na to studenou (takto je snadno zbavíme krvavých blan)
2. Každý z mozečků rozkrájíme vždy na plátky, osolíme je a obalíme v hladké mouce, ve vejcích rozkverlaných s mlékem a strouhance
3. Na vroucím oleji obalené plátky osmažíme z obou stran dozlatova.

Doporučení:

Podáváme je s bramborovou kaší a hlávkovým salátem.

Poznámka:

Mozečky smažíme pomocí ploché naběračky, aby se nám nedělili.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy