Nekonečné čekání při úpravě drštěk se vyplatí, osmažené chutnají skvěle.
Ingredience:
160 g | drštěk |
8 g | hladké mouky |
5 g | másla |
3 g | soli |
0,2 g | černého pepře |
1 ks | vejce |
25 ml | oleje |
sůl |
Postup:
1. Očištěné a omyté dršťky naložíme do studené vody na 12 hodin (každé dvě hodiny vyměníme vodu)
2. Potom je opět dáme do studené vody a zahříváme do varu, sbíráme pěnu a vaříme do úplného změknutí (telecí dršťky v hrnci 6-8 hod, v tlakovém hrnci jednu hodinu, hovězí dršťky 1,5 hod.)
3. Po uvaření přidáme sůl a povaříme pět minut
4. Uvařené dršťky nakrájíme na pravoúhlé kousky, posolíme, opepříme, obalíme v mouce, vajíčku a strouhance
5. Smažíme na středně teplém tuku.
Podáváme s máslem a jako přílohu použijeme brambory, rajčata a okurky.