REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažené dršťky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Nekonečné čekání při úpravě drštěk se vyplatí, osmažené chutnají skvěle.


Ingredience:
160 gdrštěk
8 ghladké mouky
5 gmásla
3 gsoli
0,2 gčerného pepře
1 ksvejce
25 mloleje
sůl

Postup:

1. Očištěné a omyté dršťky naložíme do studené vody na 12 hodin (každé dvě hodiny vyměníme vodu)
2. Potom je opět dáme do studené vody a zahříváme do varu, sbíráme pěnu a vaříme do úplného změknutí (telecí dršťky v hrnci 6-8 hod, v tlakovém hrnci jednu hodinu, hovězí dršťky 1,5 hod.)
3. Po uvaření přidáme sůl a povaříme pět minut
4. Uvařené dršťky nakrájíme na pravoúhlé kousky, posolíme, opepříme, obalíme v mouce, vajíčku a strouhance
5. Smažíme na středně teplém tuku.

Doporučení:

Podáváme s máslem a jako přílohu použijeme brambory, rajčata a okurky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy