REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažený telecí brzlík

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Telecí brzlík povařený 2 minuty v osolené vodě, pak vložený do studené vody, po vychladnutí vyndaný z vody, osušený, nakrájený na plátky, obalený v trojobalu a usmažený na rozehřátém oleji.


Ingredience:
500 gtelecího brzlíku
2 ksvajec
3 lžícemléka
olej na smažení
hladká mouka
strouhanka
sůl

Postup:

1. Telecí brzlík si opláchneme, vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a povaříme 2 minuty, pak brzlík přeložíme do studené vody, vychladlý jej vyjmeme, osušíme a nakrájíme na plátky
2. Plátky pak obaluje v hladké mouce, rozšlehaných vejcích s mlékem a strouhance
3. Obalené plátky brzlíku smažíme na rozehřátém oleji z obou stran dorůžova.

Doporučení:

Vhodná příloha je bramborová kaše a zeleninový salát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy