Telecí brzlík povařený 2 minuty v osolené vodě, pak vložený do studené vody, po vychladnutí vyndaný z vody, osušený, nakrájený na plátky, obalený v trojobalu a usmažený na rozehřátém oleji.
Ingredience:
500 g | telecího brzlíku |
2 ks | vajec |
3 lžíce | mléka |
olej na smažení | |
hladká mouka | |
strouhanka | |
sůl |
Postup:
1. Telecí brzlík si opláchneme, vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou a povaříme 2 minuty, pak brzlík přeložíme do studené vody, vychladlý jej vyjmeme, osušíme a nakrájíme na plátky
2. Plátky pak obaluje v hladké mouce, rozšlehaných vejcích s mlékem a strouhance
3. Obalené plátky brzlíku smažíme na rozehřátém oleji z obou stran dorůžova.
Vhodná příloha je bramborová kaše a zeleninový salát.