REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažený lilek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Smažený řízek ze zeleniny.


Ingredience:
Recept pro 4 osoby:
2 kslilku
1 ksvejce
80 gstrouhanky
50 ghladké mouky
olej na smažení
sůl

Postup:

1. Umytý lilek nakrájíme na 1-1,5 cm silné plátky (neloupeme)
2. Plátky osolíme a obalíme v mouce, vajíčku a strouhance (trojobal)
3. Jednotlivé obalené plátky osmažíme ve fritovacím hrnci, nebo na pánvičce,z obou stran, dozlatova 4. Podáváme horké, ale obalovaný lilek chutná skvěle i za studena.

Doporučení:

Podáváme nejlépe s bramborovou kaší a okurkovým salátem.

Poznámka:

Jak zbavíme lilky nahořklé chuti: lilky (baklažány) nakrájíme na centimetrová kolečka, která z obou stran osolíme a necháme 30 minut vypustit šťávu, poté lilky opláchneme studenou vodou, vysušíme ubrouskem nebo čistou utěrkou a začneme co nejdříve lilek dále zpracovávat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy