REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažený květák

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce ovařeného květáku obaleného v trojobalu a usmaženého do světlé nazlátlé barvy.


Ingredience:
Recept na 4 porce:
700 gočištěného květáku
200 gstrouhanky
150 ghladké mouky
150 gtuku
100 gmléka
3 ksvajec
sůl
voda na ovaření

Postup:

1. Opláchnutý květák částečně uvaříme v mírně osolené vodě, pak jej vyjmeme a necháme okapat a vychladnout
2. Vychladlý květák rozebereme na menší růžičky, ty pak postupně obalíme v prosáté hladké mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a mírně osolených a prosáté strouhance
3. Obalený květák zvolna osmažíme v horkém tuku do světle nazlátlé barvy
4. Po usmažení ihned podáváme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy