REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažený květák a pikantní dip

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Květák obalený v těstíčku a strouhance podávaný se studeným dipem z česneku, chilli papričky, kysané smetany a sekaných bylinek.


Ingredience:
Na květák:
1 ksmenšího květáku
2 ksvejce
5 lžichladké mouky
100 mlmléka
strouhanka
sůl
Na dip:
200 gkelímku kysané smetany
2 kschilli papričky (různobarevné)
1 ksstroužku česneku
2 lžíceolivového oleje
1 lžícecitronové šťávy
himalájská sůl
A dále:
hrst čerstvých bylinek (máta, bazalka, citronový tymián, oregano...)

Postup:

1. Květák rozebereme na růžičky a v osolené vodě vaříme 3 minuty
2. Na sítku necháme okapat a zchládnout a pak v misce vymícháme vejce, mouku a mléko, osolíme (těstíčko by mělo mít konzistenci tekutou, ale ne řídkou)
3. Jednotlivé růžičky obalíme ze všech stran v těstíčku, odkládáme na talíř a necháme zčásti okapat
4. Pak je obalujeme ve strouhance a smažíme ve fritéze
5. Dip: zakysanku vyklopíme do misky, osolíme, přidáme nasekaný nebo prolisovaný česnek, najemno nakrájené chilli papričky, olej, citronovou šťávu a nasekané bylinky
6. Promícháme a necháme odpočinou 2 hoďky v lednici
7. Dip podáváme společně s květákem a uvařenými bramborami.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy