REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažený květák v sýrovém těstíčku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Květák rozebraný na růžičky, povařený v osolené vodě téměř doměkka, pak namáčený v těstíčku s nastrouhaného tvrdého sýra, mouky, oleje, mléka a vajec, usmažený ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje pěkně dozlatova.


Ingredience:
1 kskvětáku
olej na smažení
sůl
Na sýrové těstíčko:
2 ksvajec
5 lžicpolohrubé mouky
3 lžícemléka
2 lžícenastrouhaného tvrdého sýra
1 lžíceoleje

Postup:

1. Květák si opláchneme, rozebereme na růžičky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme téměř doměkka, poté scedíme a necháme okapat
2. Pak si připravíme sýrové těstíčko důkladným promícháním mouky, sýra, oleje, vajec a mléka, mělo by nám vzniknout husté těstíčko
3. V připraveném těstíčku namáčíme okapané růžičky květáku a smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.
4. Smažený květák servírujeme teplý například s bramborovou kaší a tatarskou omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy