REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažený květák v pivním těstíčku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V pivním těstíčku obalené, na oleji osmažené růžičky květáku.


Ingredience:
1 kskvětáku
hladká mouka
voda
sůl
olej na smažení
Na těstíčko:
1/8 lsvětlého piva
1 ksvejce
6 lžicpolohrubé mouky
trochu kari koření
sůl

Postup:

1. Do menšího množství osolené vody dáme vařit do poloměkka opraný květák (od bodu varu počítáme asi 5 minut) potom jej vyjmeme, necháme vychladnout a rozebereme
2. Jednotlivé růžičky obalujeme v hladké mouce a ihned namáčíme v předem připraveném těstíčku
3. Květák ihned vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme ze všech stran dozlatova.

Příprava pivního těstíčka:
Do porcelánového hrnku nalijeme pivo, přidáme vejce, mouku, koření a sůl, vidličkou vše dohladka ušleháme.

Doporučení:

Květák obalený v pivním těstíčku podáváme s vařeným bramborem a tatarskou omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy