REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažený karas se sýrovým obalem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce karasa obalené ve směsi mouky a nastrouhaného tvrdého sýry, usmažené dozlatova.


Ingredience:
800 gkarasa
160 goleje
100 gtvrdého sýra
hladká mouka
snítky čerstvé petrželky
sůl
plátky citrónu na ozdobu

Postup:

1. Pod tekoucí vodou omyté a papírovým ubrouskem osušené porce karasa osolíme, obalíme ve směsi hladké mouky a nastrouhaného tvrdého sýra
2. Na dobře rozpáleném oleji rybu usmažíme dozlatova
3. Na talířích jednotlivé porce smaženého karasa zdobíme snítky petrželky a plátky citrónu.

Poznámka:

Více o karasovi najdete v našem atlase ryb: Karas obecný, Karas stříbřitý.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy