Porce kapra obalené ve vinném těstíčku, usmažené dozlatova a ozdobené rozmarýnem a dílky citrónu.
Ingredience:
800 g | kapra |
6 lžic | oleje |
mletý pepř | |
sůl | |
snítka rozmarýnu a dílky citronu na ozdobení | |
Na těstíčko: | |
200 ml | bílého suchého vína |
6 lžic | hladké mouky |
1 lžička | grilovacího koření |
3 ks | vajec |
Postup:
1. Kapra dobře očistíme, opláchneme, osušíme a rozdělíme na 8 stejně velkých podkov
2. V misce rozšleháme bílé víno s rozkepnutými vejci, pak postupně přidáváme hladkou mouku a za stálého míchání připravíme hladké těsto, které ochutíme grilovacím kořením
3. Porce kapra osolíme, opepříme, obalíme v připraveném těstíčku a v pánvi na rozehřátém oleji smažíme ze všech stran dozlatova (asi 10-12 minut)
4. Usmažené porce dáme na papírový ubrousek, aby odsál tuk
5. Přendáme na talíře, ozdobíme rozmarýnem, přidáme dílky citronu a podáváme s bramborovým salátem.