REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažený hermelín s máslem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na tenčí kolečka nakrájený hermelín, proložený šunkou nebo jinou měkkou uzeninou, obalený ve vejcích a strouhance, usmažený dozlatova a servírovaný s bylinkovým máslem.


Ingredience:
Rozpis na 6 porcí:
4 ksvelké hermelíny
6 ksplátků měkké uzeniny
2 ksvejce
strouhanka
plátky citrónu na ozdobu
olej na smažení
Na bylinkové máslo:
60 gmásla
1 lžičkasměsi bylinek (majoránka, bazalka...)
mletý bílý pepř
petrželka
sůl

Postup:

1. Každý hermelín rozkrojíme na 3 ks stejná kolečka, ze 4 ks hermelínů tak získáme 12 kusů
2. Vždy mezi dva plátky sýra vložíme plátek uzeniny a pevně k sobě přitiskneme, případně zajistíme párátky
3. Naplněná kolečka sýrů pak protáhneme v prošlehaných, osolených vejcích a ve strouhance
4. Smažíme krátce, zprudka, po obou stranách dozlatova
5. Jednotlivé porce usmažených hermelínů poklademe kopečky bylinkového másla a plátky citrónu.

Příprava bylinkového másla:
1. Změklé máslo vyšleháme se solí a bílým pepřem do pěny
2. Přidáme majoránku, bazalku, petrželku …
3. Vše dobře promícháme a necháme 1 hodinu odležet v lednici.

Doporučení:

Jako přílohu servírujeme různě upravené brambory nebo třeba usmaženou topinku.

Poznámka:

Směs koření na bylinkové máslo se dnes dostane koupit v každém větším supermarketu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy