Na tenčí kolečka nakrájený hermelín, proložený šunkou nebo jinou měkkou uzeninou, obalený ve vejcích a strouhance, usmažený dozlatova a servírovaný s bylinkovým máslem.
Ingredience:
Rozpis na 6 porcí: | |
4 ks | velké hermelíny |
6 ks | plátků měkké uzeniny |
2 ks | vejce |
strouhanka | |
plátky citrónu na ozdobu | |
olej na smažení | |
Na bylinkové máslo: | |
60 g | másla |
1 lžička | směsi bylinek (majoránka, bazalka...) |
mletý bílý pepř | |
petrželka | |
sůl |
Postup:
1. Každý hermelín rozkrojíme na 3 ks stejná kolečka, ze 4 ks hermelínů tak získáme 12 kusů
2. Vždy mezi dva plátky sýra vložíme plátek uzeniny a pevně k sobě přitiskneme, případně zajistíme párátky
3. Naplněná kolečka sýrů pak protáhneme v prošlehaných, osolených vejcích a ve strouhance
4. Smažíme krátce, zprudka, po obou stranách dozlatova
5. Jednotlivé porce usmažených hermelínů poklademe kopečky bylinkového másla a plátky citrónu.
Příprava bylinkového másla:
1. Změklé máslo vyšleháme se solí a bílým pepřem do pěny
2. Přidáme majoránku, bazalku, petrželku …
3. Vše dobře promícháme a necháme 1 hodinu odležet v lednici.
Jako přílohu servírujeme různě upravené brambory nebo třeba usmaženou topinku.
Poznámka:Směs koření na bylinkové máslo se dnes dostane koupit v každém větším supermarketu.