Rozkrojený hermelín obalený v mouce, vejci a strouhance, usmažený dozlatova.
Ingredience:
120 g | hermelínu |
1 ks | vejce |
30 g | hladké mouky |
10 g | strouhanky |
olej na smažení | |
sůl |
Postup:
1. Hermelín rozkrojíme na 2 plátky, každý obalíme v hladké mouce namočené v rozšlehaném vejci se solí a nakonec i ve strouhance
2. Připravené plátky sýra klademe do horkého oleje a smažíme z obou stran, hlídáme si, aby nám sýr ze strouhanky nevytekl.
Podáváme nejlépe s hranolky a tatarskou omáčkou, či s vařenými brambory posypanými pažitku.
Poznámka:Hermelín nemusíme rozkrojit, ale lze usmažit i v celku. Kdo se bojí, že neuhlídá jeho případné vytečení do oleje, může ho obalit dvakrát.