REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažený hermelín II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Rozkrojený hermelín obalený v mouce, vejci a strouhance, usmažený dozlatova.


Ingredience:
120 ghermelínu
1 ksvejce
30 ghladké mouky
10 gstrouhanky
olej na smažení
sůl

Postup:

1. Hermelín rozkrojíme na 2 plátky, každý obalíme v hladké mouce namočené v rozšlehaném vejci se solí a nakonec i ve strouhance
2. Připravené plátky sýra klademe do horkého oleje a smažíme z obou stran, hlídáme si, aby nám sýr ze strouhanky nevytekl.

Doporučení:

Podáváme nejlépe s hranolky a tatarskou omáčkou, či s vařenými brambory posypanými pažitku.

Poznámka:

Hermelín nemusíme rozkrojit, ale lze usmažit i v celku. Kdo se bojí, že neuhlídá jeho případné vytečení do oleje, může ho obalit dvakrát.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy