REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažený hermelín plněný žampionovou směsí, smetanovo-sýrová omáčka, brambory

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Obalená kolečka hermelínu naplněná podušenou směsí z cibule, žampionů a šunky, obalená v klasickém trojobalu a usmažená dozlatova, servírovaná s vařenými brambory, přelitá sýrovou omáčkou.


Ingredience:
Rozpis na 2 porce:
2 kshermelíny
1 ksmenší cibule
150 gžampionů
50 gšunky od kosti
1 lžícemásla
cibulová nať
pepř
sůl
Na omáčku:
200 mlšlehačkové smetany
mletý bílý pepř
sůl
a to, co se nevešlo do hermelínů
A ještě:
2 ksrozšlehaná vejce s kapkou mléka
hladká mouka
strouhanka
Na brambory:
250-300 gbrambor
1-1,5 lvody
1 lžičkakmínu
1 lžičkasoli

Postup:

1. Sýr podélně rozkrojíme a vydlabeme měkkou část
2. V pánvi rozpálíme máslo, přidáme na kostičky pokrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět, pak přihodíme na drobno nakrájené žampiony, na kostičky pokrájenou šunku, osolíme, opepříme a dusíme 10 minut, nakonec přidáme nakrájenou cibulovou nať
3. Směs necháme zcela zchládnout, touto pak naplníme hermelíny, pořádně přimáčkneme, obalíme v klasickém trojobalu a na oleji či sádle smažíme pozvolna, z obou stran, dozlatova
4. Do hrnce nalejeme smetanu, přidáme vydlabaný sýr a mírném plameni necháme rozpustit, přidáme žampionovou směs, co se nám nevešla do sýrů, přidáme bílý mletý pepř a podle chuti dosolíme
5. Podáváme s vařenými bramborami.

Příprava brambor:
1. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na větší kostky, znovu je důkladně propláchneme, pak necháme důkladně okapat
2. Okapané brambory dáme do hrnce a zalijeme studenou vodou
3. Vodu osolíme, okořeníme kmínem a vaříme asi 15 minut, až nám brambory změknou, pak slijeme vodu a můžeme je podávat.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy