REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažené žampiony a celer, domácí hranolky a zeleninová obloha

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V klasickém trojobalu obalené hlavičky žampionů a plátky celeru, vše usmažené pěkně dozlatova, servírované s v troubě upečenými domácími hranolky a oblohou připravenou z naklíčené čočky a vojtěšky, rajčete a listů baby salátu.


Ingredience:
Ingredience na smažené žampiony a celer:
1 vaničkačerstvých žampionů
1/4 ksceleru
2 ksvajíčka
slunečnicový olej
hladká mouka
strouhanka
sůl
Ingredience na domácí hranolky:
0,5 kgbrambor
pár kapek olivového oleje
papír na pečení
Zeleninová obloha:
jedno rajče nakrájené na plátky
naklíčená vojtěška
naklíčená čočka
list baby salátu

Postup:

1. Žampiony dobře omyjeme, oloupeme, posolíme a obalíme v klasickém trojobalu: v hladké mouce, vajíčku a strouhance
2. Stejný postup je i u přípravy celeru, jen s tím rozdílem, že celer předtím, než jej obalíme v trojobalu, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky
3. Na pánvi si rozpálíme slunečnicový olej a na něm dozlatova osmažíme obalené žampiony i obalený celer
4. Podáváme s domácími hranolky, zdobíme oblohou z naklíčené čočky a vojtěšky, rajčete a listů baby salátu.

Příprava domácích hranolek:
1. Rozpálíme si troubu na 180 °C, na plech položíme pečící papír a poklademe jej bramborovými hranolkami, které jsme si předtím připravili tak, že jsme oloupali brambory a nakrájeli je do tvaru hranolek
2. Celkový čas pečení hranolek je cca 20 minut, po prvních 15 minutách hranolky lehce pokapeme pár kapkami olivového oleje, vařečkou je opatrně „prohrábneme“ a otočíme, aby se propekly ze všech stran a dopečeme, jsou vynikající.

Příprava oblohy:
Všechny ingredience spolu promícháme, můžeme osolit a pokapat olivovým olejem.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Šárka Ledová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy