REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažené houby v sýrovém těstíčku, moravský bramborový salát s křenem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Houby obalené v sýrovém těstíčku, usmažené v oleji pěkně dozlatova, servírované s bramborovým salátem vonícím po křenu a dalších použitých surovinách.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
12 ksstředně velkých klobouků masáků (muchomůrka růžovka) či holubinek (namodralá, nazelenalá ...)
3 ksvejce
200 gtvrdého sýra
slunečnicový olej
hladká mouka
drcený kmín
trochu piva
strouhanka
sůl
Na salát:
300 gbrambor uvařených ve slupce (varný typ A)
2 ksvejce uvařená na tvrdo
2 kskyselé okurky
1 kscibule
2 lžíceplnotučné hořčice
2 lžičkycukru
ocet, nebo kyselejší nálev od okurek
plocholistá petržel
olej dle potřeby
křen
pepř
sůl

Postup:
  1. Houby očistíme, klobouky a nohy oddělíme zvlášť, osolíme, posypeme kmínem a obalíme v hladké mouce, v osolené směsi vajec a sýra a nakonec ve strouhance
  2. Smažíme zvolna, ve vyšší vrstvě oleje, z obou stran.

Příprava salátu:

  1. Brambory nakrájíme stejně tak i cibuli, okurky, vařená vejce, nastrouháme si křen
  2. Do větší mísy dáme cukr, hořčici, olej, sůl a pepř, vymícháme hladkou emulzi, přidáme ostatní suroviny salátu, křen, opatrně promícháme, dochutíme octem a necháme několik hodin odležet, salát má být navinulý s křenovou chutí.
Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy