REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažený ementál plněný špenátem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ementál plněný spařenými špenátovými listy, obalený v trojobalu, smažený dozlatova.


Ingredience:
500 gementálu
100 gšpenátových listů
mletý bílý pepř
olej na smažení
Na obalení:
120 gjemné strouhanky
50 ghladké mouky
2 ksvajec

Postup:

1. Listy špenátu omyjeme, osušíme, odkrájíme tuhé stonky a na 1 minutu je ponoříme do vroucí vody, scedíme a necháme odkapat na papírové utěrce, pak listy mírně poprášíme pepřem
2. Blok ementálu rozkrájíme na 4 stejné hranolky asi po 125 g, v každém vytvoříme pomocí vypichovátka „tunýlek“ a ten naplníme špenátovými listy, konce znovu uzavřeme sýrem 3. Hranolky obalíme nejdříve v hladké mouce, potom v rozšlehaných vejcích a na závěr ve strouhance, pak ještě jednou obalíme ve vejcích a strouhance
4. Naplněné hranolky usmažíme v dostatečném množství horkého oleje dozlatova a ihned podáváme.

Doporučení:

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy