Ementál plněný spařenými špenátovými listy, obalený v trojobalu, smažený dozlatova.
Ingredience:
500 g | ementálu |
100 g | špenátových listů |
mletý bílý pepř | |
olej na smažení | |
Na obalení: | |
120 g | jemné strouhanky |
50 g | hladké mouky |
2 ks | vajec |
Postup:
1. Listy špenátu omyjeme, osušíme, odkrájíme tuhé stonky a na 1 minutu je ponoříme do vroucí vody, scedíme a necháme odkapat na papírové utěrce, pak listy mírně poprášíme pepřem
2. Blok ementálu rozkrájíme na 4 stejné hranolky asi po 125 g, v každém vytvoříme pomocí vypichovátka „tunýlek“ a ten naplníme špenátovými listy, konce znovu uzavřeme sýrem 3. Hranolky obalíme nejdříve v hladké mouce, potom v rozšlehaných vejcích a na závěr ve strouhance, pak ještě jednou obalíme ve vejcích a strouhance
4. Naplněné hranolky usmažíme v dostatečném množství horkého oleje dozlatova a ihned podáváme.
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.