REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažený camembert s petrželkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Smažené půlky camembertu servírované s ochuceným jogurtem, plátky ananasu a rajčat.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
2 kscamemberty po 125 g
2 kskolečka kompotovaného ananasu
1 ksrajčete
1 ksvejce
100 gmouky na obalení
4 lžícebílého jogurtu
1 svazekčerstvé petrželky
bílý pepř
olej
sůl

Postup:

1. Petrželku opláchneme pod studenou tekoucí vodou, pak ji necháme okapat, kousek odložíme stranou na ozdobu, zbytek posekáme na jemno 2. Jogurt smícháme s posekanou petrželkou, ochutíme ho solí a pepřem
3. Camemberty rozpůlíme, nejdříve je obalíme v rozšlehaném vejci, poté v mouce, v horkém oleji je osmažíme dozlatova
4. Na papírovém ubrousku okapané sýry servírujeme ozdobené půlkolečky ananasu, petrželkou a plátky rajčat, spolu s ochuceným jogurtem.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme různě upravené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy