REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažený černý kořen

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Kousky černého kořene podušené doměkka, poté obalené v těstíčku z vajec, vína a hladké mouky, usmažené na oleji pěkně dozlatova.


Ingredience:
400 gčerného kořene
1 lžícenasekané petrželky
1 lžícemásla
olej na smažení
sůl
Na obalovací těstíčko:
2 ksvajec
2 lžícevína
hladká mouka dle potřeby

Postup:

1. Černý kořen si oloupeme, nakrájíme na kousky velké 6-7 cm a v hrnci na rozehřátém másle chvilku orestujeme, poté osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka
2. Ke konci dušení přidáme k černému kořenu půl lžíce nasekané petrželky
3. Měkký černý kořen vyjmeme z hrnce a necháme okapat
4. Mezitím si připravíme těstíčko, rozšlehané vejce promícháme s vínem a za neustálého míchání metličkou přidáváme hladkou mouku, dokud nám nevznikne husté těstíčko
5. V těstíčku obalujeme okapaný černý kořen a smažíme na rozehřátém oleji dozlatova
6. Smažený černý kořen servírujeme posypaný nasekanou petrželkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy