Kousky černého kořene podušené doměkka, poté obalené v těstíčku z vajec, vína a hladké mouky, usmažené na oleji pěkně dozlatova.
Ingredience:
400 g | černého kořene |
1 lžíce | nasekané petrželky |
1 lžíce | másla |
olej na smažení | |
sůl | |
Na obalovací těstíčko: | |
2 ks | vajec |
2 lžíce | vína |
hladká mouka dle potřeby |
Postup:
1. Černý kořen si oloupeme, nakrájíme na kousky velké 6-7 cm a v hrnci na rozehřátém másle chvilku orestujeme, poté osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka
2. Ke konci dušení přidáme k černému kořenu půl lžíce nasekané petrželky
3. Měkký černý kořen vyjmeme z hrnce a necháme okapat
4. Mezitím si připravíme těstíčko, rozšlehané vejce promícháme s vínem a za neustálého míchání metličkou přidáváme hladkou mouku, dokud nám nevznikne husté těstíčko
5. V těstíčku obalujeme okapaný černý kořen a smažíme na rozehřátém oleji dozlatova
6. Smažený černý kořen servírujeme posypaný nasekanou petrželkou.