REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažený celer

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky ovařeného celeru obalené v trojobalu a usmažené do světle nazlátlé barvy.


Ingredience:
500 gceleru
140 gtuku na smažení
70 gmléka
50 gmouky
2 ksvajec
voda
sůl

Postup:

1. Větší bulvu celeru očistíme, omyjeme a chvíli povaříme v mírně osolené vodě
2. Poloměkký celer necháme vychladnout
3. Nakrájíme ho na silnější plátky a obalíme v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a mírně osolených, prosáté strouhance
4. Zvolna obalený celer usmažíme do světle nazlátlé barvy
5. Ihned podáváme.

Doporučení:

Jako přílohu doporučujeme různě upravené brambory, plátek citrónu na ozdobení a nějaký typ zeleninového salátu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy