Plátky celeru, sýra a pórku obalené v trojobalu, usmažené dozlatova.
Ingredience:
500 g | celeru |
250 g | tvrdého sýra |
150 g | strouhanky |
100 g | hladké mouky |
2 lžíce | octa |
2 ks | vajec |
1 ks | pórku |
olej na smažení | |
voda | |
sůl | |
Na ozdobení: | |
listový salát | |
celerová nať | |
ředkvičky |
Postup:
1. Celer oloupeme, dobře omyjeme, nakrájíme na silnější plátky a dáme vařit do vroucí osolené, octem ochucené vody, asi 5 minut povaříme, pak celer slijeme, na několik minut dáme do studené vody, scedíme a necháme okapat
2. Sýr nakrájíme na stejně silné plátky jako celer, pak z povařeného celeru i sýru vykrájíme stejně velká kolečka a omytý pórek spaříme ve vroucí vodě, rychle ochladíme a nakrájíme
3. Připravené suroviny skládáme na sebe: spodní část tvoří celer, pak dáme pórek, sýr, opět pórek a končíme celerem, dobře stiskneme, postupně obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci, strouhance a na rozehřátém oleji osmažíme po obou stranách dozlatova
4. Usmažené celerové bochánky dáme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk a při podávání ozdobíme listovým salátem, na jemno nakrájenými ředkvičkami a celerovou natí.
Podáváme s vařenými bramborami.