REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažený celer se sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky celeru, sýra a pórku obalené v trojobalu, usmažené dozlatova.


Ingredience:
500 gceleru
250 gtvrdého sýra
150 gstrouhanky
100 ghladké mouky
2 lžíceocta
2 ksvajec
1 kspórku
olej na smažení
voda
sůl
Na ozdobení:
listový salát
celerová nať
ředkvičky

Postup:

1. Celer oloupeme, dobře omyjeme, nakrájíme na silnější plátky a dáme vařit do vroucí osolené, octem ochucené vody, asi 5 minut povaříme, pak celer slijeme, na několik minut dáme do studené vody, scedíme a necháme okapat
2. Sýr nakrájíme na stejně silné plátky jako celer, pak z povařeného celeru i sýru vykrájíme stejně velká kolečka a omytý pórek spaříme ve vroucí vodě, rychle ochladíme a nakrájíme
3. Připravené suroviny skládáme na sebe: spodní část tvoří celer, pak dáme pórek, sýr, opět pórek a končíme celerem, dobře stiskneme, postupně obalíme v hladké mouce, rozšlehaném vejci, strouhance a na rozehřátém oleji osmažíme po obou stranách dozlatova
4. Usmažené celerové bochánky dáme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk a při podávání ozdobíme listovým salátem, na jemno nakrájenými ředkvičkami a celerovou natí.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy