Chvíli povařená kolečka celeru, obalená v klasickém trojobalu spolu s plátky sýru a šunky, kolečka pak usmažené ve vyšší vrstvě tuke pěkně dozlatova.
Ingredience:
100 g | plátkového sýra (ideálně salámový, kulatý) |
1 ks | většího celeru |
100 g | šunky |
hladká mouka | |
strouhanka | |
vejce | |
pepř | |
sůl | |
sádlo nebo olej na smažení |
Postup:
1. Celerovou bulvu oloupeme a nakrájíme na 3 mm silná kolečka, v osolené vodě vaříme do poloměkka cca 7 minut, na sítku necháme okapat a pak ještě vysušíme papírovou utěrkou
2. Mezi dvě kolečka celeru vložíme plátek sýra a šunky, lehce osolíme a opepříme
3. Obalujeme klasicky v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance, nezapomeneme na boky a obal řádně přimáčkneme
4. Ve vyšší vrstvě tuku smažíme do zlatava.
Podáváme s vařenými brambory, šťouchačkami nebo bramborovou kaší.
Poznámka:Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová