Jak si udělat i z uzeného kachního prsa jídlo, které bude výživné, pikantní a zároveň odlehčené? Naprosto snadno! Inspirací vám může být právě náš recept, který zvládne i úplný začátečník. Rozpečete si krajíce chleba, pomažete je kremžskou hořčicí a pokladete na ně vaječné omelety. Pak přijdou samozřejmě na řadu plátky uzeného kachního prsa posypané jedlými klíčky, které dodají pokrmu hodně vitaminů a minerálů. Že vám tam ještě něco chybí? Nebojte se, lákavě vyhlížející obložený chléb ještě zakápnete svěžím domácím dresinkem.
Ingredience:
Počet porcí: 4 porce | |
4 ks | plátky chleba |
4 ks | vejce |
1 ks | uzeného kachního prsa |
4 lžíce | strouhanky |
kremžská hořčice | |
hořčice plnotučná | |
jedlé klíčky | |
olivový olej | |
černý pepř | |
citron | |
sůl |
Postup:
- Vejce děláme po porcích. Jedno vejce rozšleháme se solí, pepřem a strouhankou. Přidáme lžičku vody a uděláme omeletu, kterou přehneme v půli.
- Na rozpečený plátek chleba natřeme kremžskou hořčici a nahoru položíme smaženku.
- Dozdobíme jedlými klíčky a tenkými plátky kachního prsa.
- To celé zakápneme dresinkem, který si vyrobíme smícháním jedné lžičky plnotučné hořčice, trošky citronu, soli a pepře. Za stálého míchání pomalu přilijeme olivový olej.
Přemýšlíte někdy, co kupujete za potraviny? Zda se musí odněkud dovážet? Nebo se pěstují či vyrábějí přímo u nás? Co nejrychlejší přesun od výrobce k prodejci může zaručit jejich svěží chuť i vůni. A navíc se díky blízké vzdálenosti tolik nezatěžuje životní prostředí.
Recept k článku: Duben nabízí sezónní chutě. Zkuste tyto recepty
Poznámka:zdroj: www.akademiekvality.cz