Opravdu vtipný recept na třešně se stopkou obalené ve vinném těstíčku, usmažené dozlatova.
Ingredience:
50 ks | třešní se stopkou |
2 ks | vejce |
300 g | hladké mouky |
30 g | cukru krupice |
15 g | droždí |
250 ml | bílého vína |
50 ml | teplé vody |
cukr moučka na posypání | |
olej na smažení | |
sůl |
Postup:
1. Třešně důkladně omyjeme, necháme je okapat
2. Z droždí, 1 lžíce cukru, vody a 2 lžic mouky připravíme kvásek, necháme ho vykynout
3. Do misky prosijeme zbytek mouky, přidáme špetku soli, zbylý cukr, žloutky, vykynutý kvásek a víno, které musí mít pokojovou teplotu, dobře promícháme a necháme chvíli odpočinout
4. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh, který lehce vmícháme do odpočinutého těsta
5. Oschlé třešně postupně chytneme za stopku a vymácháme je v těstíčku, ihned je klademe do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova
6. Usmažené třešně klademe na papírový ubrousek, aby jsme se zbavili přebytečného tuku
7. Hotové osmažené třešně sypeme moučkovým cukrem.