REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažené třešně ve vinném těstíčku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Opravdu vtipný recept na třešně se stopkou obalené ve vinném těstíčku, usmažené dozlatova.


Ingredience:
50 kstřešní se stopkou
2 ksvejce
300 ghladké mouky
30 gcukru krupice
15 gdroždí
250 mlbílého vína
50 mlteplé vody
cukr moučka na posypání
olej na smažení
sůl

Postup:

1. Třešně důkladně omyjeme, necháme je okapat
2. Z droždí, 1 lžíce cukru, vody a 2 lžic mouky připravíme kvásek, necháme ho vykynout
3. Do misky prosijeme zbytek mouky, přidáme špetku soli, zbylý cukr, žloutky, vykynutý kvásek a víno, které musí mít pokojovou teplotu, dobře promícháme a necháme chvíli odpočinout
4. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh, který lehce vmícháme do odpočinutého těsta
5. Oschlé třešně postupně chytneme za stopku a vymácháme je v těstíčku, ihned je klademe do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova
6. Usmažené třešně klademe na papírový ubrousek, aby jsme se zbavili přebytečného tuku
7. Hotové osmažené třešně sypeme moučkovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy