REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažené telecí na milánský způsob

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Smažené řízky v těstíčku, podávané se špagetami a rajčatovou omáčkou.


Ingredience:
Suroviny na 4 porce:
8 kstelecích řízků (po 70 g)
1 kscibule
2 ksvajec
2 ksstroužky česneku
1 ksstonek tymiánu
1 ksbobkový list
1/2 svazkubazalky
100 gčerstvě strouhaného parmazánu
800 gzralých rajčat
300 gšpaget
60 gstrouhanky
80 gmásla (4 lžíce oleje)
2 lžíceolivového oleje
1/8 lmasového vývaru
hladká mouka na obalení
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky
2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky
3. Česnek nadrobno nasekáme
4. Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli a nasekaný česnek
5. Přimícháme rajčata, tymián, přilijeme vývar, osolíme a opepříme
6. Při střední teplotě dusíme za občasného promíchání do mírného zhoustnutí
7. Řízky naklepeme plochou stranou paličky na maso, osolíme a opepříme
8. Polovinu parmazánu promícháme se strouhankou
9. Řízky nejdříve obalíme v hladké mouce, potom v rozšlehaných vejcích a nakonec obalíme směsí strouhanky
10. Obal lehce přitiskneme
11. K varu přivedeme 3 litry osolené vody a špagety vaříme na skus podle návodu na obalu
12. Mezitím na 2 pánvích rozehřejeme máslo (olej) a při střední teplotě osmažíme řízky z každé strany asi 2-3 minuty
13. Hotové špagety slijeme a necháme na sítu okapat
14. Rozdělíme je na 4 talíře, přidáme vždy 2 usmažené řízky, trochu rajčatové omáčky a ozdobíme bazalkovými lístky
15. Zbývající parmazán podáváme odděleně.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy