REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sicilské rýžové knedlíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z rýže, strouhaného sýra a vajec vytvořené kuličky, plněné nádivkou, osmažené na oleji a podávané s rajčatovou omáčkou.


Ingredience:
Suroviny pro 4 osoby:
Knedlíčky:
250 grýže
100 gstrouhaného sýra
2 ksmalých vajec
1 lžícerajčatového kečupu
sůl
jemná strouhanka
tuk na smažení
Omáčka:
600 gdobře vyzrálých rajčat
1 ksmalé mrkve
1 kscibule
1 lžíceoleje
bazalka čerstvá (sušená)
špetka cukru
mletý pepř
petrželka
sůl
Nádivka:
60 gtvrdého sýra
60 gsalámu
2 lžícehusté rajčatové omáčky
mletý pepř
sůl

Postup:

Nejdříve připravíme omáčku (má být hodně hustá): 1. Na kousky nakrájíme rajčata
2. Na plátky nakrájíme mrkev, celer a cibuli
3. Nasekáme bylinky
4. Vše smícháme a podusíme pod pokličkou na rozpáleném oleji
5. Asi za půl hodiny omáčku prolisujeme, osolíme, osladíme, opepříme a dusíme bez pokličky do hustoty omáčky.

Příprava nádivky:
6. Jemně nastrouhaný sýr promícháme s nadrobno pokrájeným salámem, mletým pepřem, solí a 2 lžícemi omáčky.

Příprava knedlíčků:
7. Přebranou, spařenou rýži uvaříme v osolené vodě hodně doměkka, scedíme ji a necháme dobře okapat
8. Potom ji promícháme se strouhaným sýrem, vejci, solí, kečupem a směs necháme vychladnout
9. Ze studené směsi uděláme placičky na prkénku posypaném strouhankou a poklademe je náplní
10. Utvoříme z nich knedlíčky (nebo válečky), obalíme je ve strouhance a usmažíme po všech stranách na rozehřátém tuku
11. Podáváme s rajčatovou omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Už žádné číské dorty! Lučina Smetanová vykouzlí svěžejší, ale přesto plnou chuť cheesecaku

Čistá chuť přírody, to je Lučina – tradiční, česká značka, která s láskou vyrábí své poctivé produkty z kvalitních a přírodních surovin, již od roku 1981. Na začátku byla Lučina kostka, v průběhu let se však portfolio Lučiny postupně rozrůstalo o další přírůstky a dnes můžeme v obchodě nakoupit přes 30 různých produktů – od krémového žervé přes salátové sýry až po lahodný skyr či smetanový sýr ze kterého lze upéct ten nejsvěžejší smetanový cheesecake, který jste kdy ochutnali.

číst dále ...

Tonka – fermentovaná semena tropického stromu

V tonce se dokonale prolíná chuť vanilky, mandlí a rumu. Fermentovaná semena tropického stromu, která vypadají jako černé fazole s vrásčitou slupkou, dokážou skvěle nahradit vanilku.

číst dále ...

Velikonoční pokrmy napárované s našimi víny

Během největších křesťanských svátků se nemusíme bát dát si sklenku vína. Vždyť přece jedním ze zázraků samotného Ježíše Krista bylo, že na svatbě v Káni Galilejské proměnil vodu ve víno. Jaké tedy zvolit k vejcím, mazanci či jehněčímu? O své tipy se s námi podělí národní sommelierka Klára Kollárová, která doporučuje sáhnout po vínech zrozených na moravských a českých vinicích.

číst dále ...

Hřib horský

Tento hřib roste opravdu velmi vzácně od července až do září a to ve vyšších polohách pod smrky a jedlemi. V Červeném seznamu uveden jako ohrožený druh, jeho nálezy by se měly dokladovat a evidovat.

číst dále ...

Který olivový olej je vhodný na vaření a který je nejzdravější? Poznejte jeho druhy

Olivový olej dovoluje ostatním ingrediencím vyniknout a přináší do hotového jídla vlastní osobnost. Který z nich si ale vybrat? Dá se s extra virgin vařit nebo je jen do salátu? A co jsou to pokrutiny?

číst dále ...

Hřib polosíťkovaný

Pár let nově pojmenovaný jedlý druh houby, velmi podobný hřibu koloději. Praktičtí houbaři rozdíl mezi hřibem kolodějem a hřibem polosíťkovaným nerozlišují.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy