REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažené sýrové kuličky II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Strouhaný eidam smíchaný s taveným sýrem, vytvarovaný do kuliček, obalený v kukuřičných lupíncích a usmažený dozlatova.


Ingredience:
400 geidamu
200 gtaveného sýru
2 ksvajec
hladká mouka
kukuřičné lupínky
olej na smažení
Na omáčku:
200 gzakysané smetany
2 lžícekečupu
špetka chilli

Postup:

1. Eidam nastrouháme nahrubo, smícháme s taveným sýrem a ze vzniklé hmoty vytvarujeme kuličky
2. Ty pak obalíme dvakrát, nejdříve v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a rozdrcených kukuřičných lupíncích, podruhé už jen v rozšlehaných vejcích a kukuřičné drti
3. Usmažíme je na rozpáleném oleji, ze všech stran, dozlatova.

Doporučení:

Podáváme s vařenými bramborami a červenou omáčkou, kterou připravíme smícháním zakysané smetany s kečupem a špetkou chilli.

Poznámka:

Kuličky můžeme také podávat jako studené jednohubky k vínu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy