Strouhaný eidam smíchaný s taveným sýrem, vytvarovaný do kuliček, obalený v kukuřičných lupíncích a usmažený dozlatova.
Ingredience:
400 g | eidamu |
200 g | taveného sýru |
2 ks | vajec |
hladká mouka | |
kukuřičné lupínky | |
olej na smažení | |
Na omáčku: | |
200 g | zakysané smetany |
2 lžíce | kečupu |
špetka chilli |
Postup:
1. Eidam nastrouháme nahrubo, smícháme s taveným sýrem a ze vzniklé hmoty vytvarujeme kuličky
2. Ty pak obalíme dvakrát, nejdříve v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a rozdrcených kukuřičných lupíncích, podruhé už jen v rozšlehaných vejcích a kukuřičné drti
3. Usmažíme je na rozpáleném oleji, ze všech stran, dozlatova.
Podáváme s vařenými bramborami a červenou omáčkou, kterou připravíme smícháním zakysané smetany s kečupem a špetkou chilli.
Poznámka:Kuličky můžeme také podávat jako studené jednohubky k vínu.