Kuličky ze strouhané nivy plněné hroznovým vínem, obalené v trojobalu, usmažené dozlatova.
Ingredience:
250 g | nivy |
24 ks | menších kuliček zeleného hroznového vína |
2 lžíce | sladké smetany |
olej na smažení | |
Na obalování: | |
140 g | jemné strouhanky |
50 g | hladké mouky |
2 ks | vajec |
Postup:
1. Nivu nastrouháme na jemno a důkladně ji promícháme se smetanou do hladké hmoty
2. Prsty odebíráme kousky sýrové hmoty, položíme na ni vždy jednu omytou a osušenou kuličku hroznového vína a dobře ji obalíme hmotou
3. Kuličky necháme v lednici vychladit a důkladně ztuhnout
4. Pak kuličky obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích, strouhance a potom ještě jednou ve vejcích a strouhance
5. Připravené kuličky ihned smažíme v rozehřátém oleji dozlatova.