REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažené skopové kjuftety s rýží

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Bulharské karbanátky ze skopového masa, rýže, cibule a vajíčka.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
400 gmletého skopového masa
0,5 šálkurýže
1,5 šálkuvody
3 ksvajec
kousek cibule
hladká mouka
strouhanka
petrželka
sůl
olej na smažení

Postup:

1. Přebranou propláchnutou rýži dusíme v jednom a půl šálku osolené vody, až se všechna voda vstřebá do rýže
2. Mleté maso smícháme s prochladlou rýží, s 1 rozklepnutým vejcem, nadrobno nakrájenou cibulí a petrželkou
3. Vše osolíme a necháme v chladničce půl hodiny stát
4. Pak utvoříme podlouhlé karbanátky, obalíme je v hladké mouce, v rozšlehaných vejcích, ve strouhance a usmažíme je po obou stranách na rozpáleném oleji dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy