Orestované kousky skopového masa, podušené se zaleninou.
Ingredience:
Recept na 4 porce: | |
500 g | skopového masa bez kostí |
250 g | zelených paprik |
50 g | sádla |
2 ks | mrkve |
2 ks | rajčat |
2 ks | malých brambor |
1 ks | cibule |
mletá paprika | |
petrželka | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné skopové maso nakrájíme na kostky a opečeme na rozehřátém sádle
2. Osolíme, vmícháme nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev nakrájenou na kolečka, mletou papriku, vše podlijeme malým množstvím vody a dusíme pod pokličkou do poloměkka
3. Ke konci dušení přidáme k masu očištěné, na nudličky nakrájené papriky, spařená, oloupaná a na kolečka nakrájená rajčata, oloupané na kostičky nakrájené brambory a dusíme do změknutí masa i zeleniny
4. Před podáváním posypeme paprikáš nadrobno nasekanou petrželkou.
– Příloha: Chleba.