REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažené plněné roštěnky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky hovězích roštěnek potřené hořčicí, posypané kousky cibule a slaniny přeložené na půlky, zajištěné jehlami na masové závitky, obalené v těstíčku a usmažené ve fritovacím hrnci.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksroštěnky
2 kscibule
40 gslaniny
3 lžícehořčice
sůl
Na těstíčko:
100 mlmléka
90 gmouky
2 ksvejce
1 lžíceoleje
pepř
sůl

Postup:

1. Roštěnky zbavené tuku a šlach rozklepeme do šířky, osolíme a okořeníme pepřem, z jedné strany potřeme hořčicí
2. Připravené roštěnky posypeme nadrobno nakrájenou cibulí a slaninou, přeložíme na půlky, okraje roštěnek sklepneme a spíchneme jehlami na masové závitky
3. Jednotlivé závitky namáčíme v těstíčku a ihned smažíme ve fritovacím hrnci při teplotě 170 °C cca 8-9 minut.

Příprava těstíčka:
Vejce rozšleháme v mléce spolu s olejem, postupně přidáme mouku smíchanou se solí, prošleháme a můžeme použít.

Doporučení:

Podáváme s hranolky a tatarskou omáčkou nebo bramborovou kaší a červenou řepou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy