REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Taštičky se sýrem a šunkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Obalené, usmažené taštičky z palačinkového těsta naplněného sýrovou směsí doplněnou šunkou.


Ingredience:
200 gstrouhaného sýra
100 gstrouhanky
125 mlsmetany
4 lžícehladké mouky
4 lžícekečupu
4 ks (po 100 g)hovězí šunky nebo rostbifu
2 ksnatvrdo vařených vajec
2 ksbílků
1/2 kssvazku petrželky
tuk na fritování
mletý pepř
sůl
Na těstíčko:
4 lžičkyoleje
125 mlmléka
100 ghladké mouky
2 ksvajec
1/4 kssvazku petrželky
muškátový oříšek
sůl

Postup:

1. Z hladké mouky, vajec, mléka, soli a strouhaného muškátového oříšku připravíme hladké těsto, které necháme zhruba 15 minut odpočívat, pak vmícháme na drobno nasekanou petrželku
2. Ve středně velké pánvi rozehřejeme po částech olej a na středním ohni postupně usmažíme 4 palačinky, které necháme vychladnout
3. Uvařená vejce oloupeme a nakrájíme na plátky, smícháme 150 g na jemno nastrouhaného sýra se smetanou, na drobno nasekanou petrželkou, solí a pepřem
4. Plátky šunky rozpůlíme a na palačinky klademe po 1 plátku šunky, potřeme 1 lžící kečupu, navrch rozdělíme plátky vajec, sýrovou hmotu, obložíme zbývajícími plátky šunky, okraje palačinek potřeme trochou rozšlehaného vaječného bílku, ze 2 stran přeložíme přes náplň, pak překlopíme boční strany a okraje přimáčkneme
5. Palačinkové taštičky postupně obalíme v mouce, zbylém rozšlehaném bílku a strouhance smíchané se zbylým strouhaným sýrem, trojobal přimáčkneme a taštičky smažíme ve fritéze v rozehřátém tuku asi na 180 °C dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy