REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažené patizony

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Plátky oloupaných a jadérek zbavených patizonů obalené v klasickém trojobalu, usmažené dozlatova.


Ingredience:
1 ksvelkého patizonu
2-3 ksvejce
6-8 lžichladké mouky
6-8 lžicstrouhanky
voda nebo mléko
olej
sůl

Postup:

1. Oloupané patizony nakrájíme na plátky silné asi 5 mm, zbavíme je semínek a necháme chvíli stát, aby pustily vodu (můžeme je i trochu osolit), asi po 5 minutách vodu slijeme (osolené patizony opláchneme)
2. Plátky dužiny obalíme v hladké mouce, v rozšlehaných a mírně osolených vejcích smíchaných s trochou vody nebo mléka a nakonec ve strouhance, smažíme ve větším množství rozpáleného oleje
3. Usmažená kolečka položíme na papírové ubrousky, zbavíme je tak přebytečného oleje
4. Smažené patizony podáváme teplé, například s bramborovou kaší.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy