REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažené lilky se sýrem a vejci

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Mladé lilky nakrájené na plátky, plátek lilku pak potřený směsí z vajec, tvrdého sýra, másla, petrželky a soli, zaklopený dalším plátkem, obalené v trojobalu a usmažené ve vyšší vrstvě oleje pěkně dozlatova.


Ingredience:
6 ksmladých lilků
olej na smažení
sůl
Na náplň:
2 ks vajec
100 gnastrouhaného tvrdého sýra
1 lžícemásla
petrželka
sůl
Na obalování:
2 ksvajec
hladká mouka
strouhanka

Postup:

1. Mladé lilky si omyjeme a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm, plátky posolíme, vložíme do misky, přiklopíme a necháme 30 vypotit, poté plátky vyjmeme, opláchneme a osušíme
2. Pak si připravíme náplň, na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nastrouhaný sýr a vejce a za neustálého míchání necháme vejce ztuhnout, ke konci osolíme a přidáme nasekanou petrželku
3. Připravenou směsí potřeme plátek lilku, zaklopíme dalším plátkem lilku, pevně přitiskneme a obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance
4. Obalené plátky lilků se směsí smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy