Mladé lilky nakrájené na plátky, plátek lilku pak potřený směsí z vajec, tvrdého sýra, másla, petrželky a soli, zaklopený dalším plátkem, obalené v trojobalu a usmažené ve vyšší vrstvě oleje pěkně dozlatova.
Ingredience:
6 ks | mladých lilků |
olej na smažení | |
sůl | |
Na náplň: | |
2 ks | vajec |
100 g | nastrouhaného tvrdého sýra |
1 lžíce | másla |
petrželka | |
sůl | |
Na obalování: | |
2 ks | vajec |
hladká mouka | |
strouhanka |
Postup:
1. Mladé lilky si omyjeme a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm, plátky posolíme, vložíme do misky, přiklopíme a necháme 30 vypotit, poté plátky vyjmeme, opláchneme a osušíme
2. Pak si připravíme náplň, na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nastrouhaný sýr a vejce a za neustálého míchání necháme vejce ztuhnout, ke konci osolíme a přidáme nasekanou petrželku
3. Připravenou směsí potřeme plátek lilku, zaklopíme dalším plátkem lilku, pevně přitiskneme a obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance
4. Obalené plátky lilků se směsí smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.