Placičky z uvařeného květáku, vajec, mouky a koření, usmažené dozlatova.
Ingredience:
1 ks | většího květáku |
2-4 ks | vajec (podle velikosti) |
1/4 lžičky | kmínu |
1/4 lžičky | muškátového oříšku |
hrubá mouka podle vajec | |
olej na smažení | |
mletý pepř | |
voda | |
sůl |
Postup:
1. Květák rozebereme na růžičky, tvrdé konce košťálu odřízneme a zbytek zhruba 10 minut povaříme ve vroucí okmínované vodě, scedíme a necháme zcela vychladnout
2. Květák rozmačkáme, přidáme žloutky, muškátový oříšek, podle chuti osolíme i opepříme a promícháme 3. Pak vmícháme hrubou mouku (množství podle toho, kolik jsme použili vajec – na 1 vejce 2 lžíce mouky) a nakonec opatrně přidáme tuhý sníh z bílků
4. V pánvi na rozehřátém oleji smažíme malé placičky po obou stranách dozlatova.