REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažené květákové placičky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Placičky z uvařeného květáku, vajec, mouky a koření, usmažené dozlatova.


Ingredience:
1 ksvětšího květáku
2-4 ksvajec (podle velikosti)
1/4 lžičkykmínu
1/4 lžičkymuškátového oříšku
hrubá mouka podle vajec
olej na smažení
mletý pepř
voda
sůl

Postup:

1. Květák rozebereme na růžičky, tvrdé konce košťálu odřízneme a zbytek zhruba 10 minut povaříme ve vroucí okmínované vodě, scedíme a necháme zcela vychladnout
2. Květák rozmačkáme, přidáme žloutky, muškátový oříšek, podle chuti osolíme i opepříme a promícháme 3. Pak vmícháme hrubou mouku (množství podle toho, kolik jsme použili vajec – na 1 vejce 2 lžíce mouky) a nakonec opatrně přidáme tuhý sníh z bílků
4. V pánvi na rozehřátém oleji smažíme malé placičky po obou stranách dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy