REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažená vepřová játra

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na plátky nakrájená vepřová játra, obalená v trojobalu a osmažená na oleji.


Ingredience:
1 kgvepřových jater
2 ksvejce
hladká mouka
strouhanka
mléko
sůl
olej
voda na opláchnutí

Postup:

1. Vepřová játra opláchneme ve vlažné vodě a odblaníme
2. Nakrájíme je na plátky, naklepeme paličkou a okraje nařízneme
3. Jednotlivé plátky obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích s mlékem a strouhance
4. Usmažíme po obou stranách na rozpáleném oleji na pánvičce nebo ve fritéze
5. Po usmažení játra osolíme a ihned podáváme.

Doporučení:

Vhodné přílohy: Vařené brambory, bramborová kaše nebo bramborový salát. Játra servírujeme ihned po usmažení, po delší době totiž tvrdnou!

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy