REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažená krůtí játra

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Krůtí játra nakrájená na plátky, naklepaná, obalená v klasickém trojobalu, usmažená na sádle dozlatova.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
500 gkrůtích jater (nejlépe chlazených)
cca 10 lžicstrouhanky
cca 6 lžichladké mouky
2 lžícemléka
2 ksvejce
pepř
sůl
sádlo na smažení

Postup:

1. Játra odblaníme, očistíme, omyjeme a důkladně papírovou utěrkou osušíme
2. Nakrájíme na plátky cca 2 cm vysoké, zlehka naklepeme (v mikrotenovém sáčku), osolíme a opepříme (té soli se nebojte, játra neztvrdnou, vyzkoušeno!)
3. Plátky protáhneme v hladké mouce, ve vejcích rozmíchaných s mlékem a nakonec obalíme ve strouhance a důkladně tuto přimáčkneme
4. Na rozpáleném sádle smažíme pozvolna z obou stran.

Doporučení:

Podáme s bramborami v jakékoliv úpravě.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy