REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Smažená kuřecí játra

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Játra z kuřete případně i z jiné drůbeže, odblaněná, obalená v mouce, rozšlehaných vejcích mírně osolených, nastavených mlékem nebo vodou a nakonec ve strouhance, usmažená dozlatova.


Ingredience:
600 g a vícekuřecích jater
100 ghladké mouky
1-2 ksvejce
5-10 clmléka nebo vody
olej nebo tuk na smažení
strouhanka
sůl

Postup:

1. Kuřecí játra opláchneme, odblaníme a obalíme v hladké mouce
2. V mouce obalená játra pak namočíme do rozšlehaného vejce, které jsme trošku naředili mlékem nebo vodou a mírně osolili, hned vkládáme do strouhanky, obalíme z obou stran
3. Smažíme v dostatečném množství tuku z obou stran dozlatova
4. Po usmažení játra ještě osolíme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy