REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Plíčky marinované, smažené v trojobalu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V tlakovém hrnci spolu s kořením povařené vepřové plíčky, očištěné pokrájené na plátky, okořeněné, potřené hořčicí a přes noc marinované, nakonec obalené v trojobalu a usmažené dozlatova.


Ingredience:
vepřové plíčky
5 kskuliček nového koření
5 kskuliček černého pepře
3 ksbobkové listy
1 kskostky bujónu
1 ksplátek celeru
1 ksmrkve
voda
Na marinádu:
nadrcené sušené chilli papričky
sušený česnek
mletý pepř
hořčice
sůl
alobal na zabalení
Na obalení:
hladká mouka
rozšlehané vejce se špetkou soli
strouhanka promíchaná s lněným semínkem

Postup:

1. Plíčky důkladně opláchneme, vložíme do hlubšího hrnce (vařením nabudou), přidáme všechny uvedené suroviny, nalijeme dostatečné množství vody, přivedeme k varu a pak na mírném plameni vaříme do změknutí plíček (já jsem vařila v papiňáku 30 minut)
2. Měkké plíčky z vývaru vyndáme a odstraníme z nich dýchací trubice a průdušnice, z plíček si vybereme celistvější část a z ní nakrájíme plátky o síle cca 1-1,5 cm
3. Plátky okořeníme, potřeme hořčicí, poskládáme na alobal na sebe do “komínku“ a alobal pevně zabalíme, dáme odležet do lednice, nejlépe přes noc
4. Poté plátky obalíme v mouce, vejcích a strouhance se semínkem
5. Vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného oleje a na mírném plameni smažíme z každé strany přibližně 3 minuty do zlaté barvy.

Doporučení:

Podáváme s bramborovou kaší. Zbylou část uvařených plíčků nakrájíme na drobnější kousky a připravíme například “Plíčky na smetaně“.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Drahomíra Kořínková

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy